Generació Digital: PACMAN

LABERINT DE PASSIONS

Hi ha en el mòn dels videojocs autèntiques icones indiscutibles. Més enllà de la seva associcació amb sistemes concrets, jocs com Pac-Man han sigut una revolució cultural i generacional, posant les bases del que després seguirien altres "personatges" com Sonic o Mario.

Ens endinsem doncs en el laberint de Pac-Man en busca de les càpsules de Història que els nostres Game Màsters ens han preparat.

Sunday, July 23, 2006

Un mòn de rècords

Desde el seu llançament, Pac-Man va esdevenir un joc de gran adictivitat. La seva senzillesa i el fet que fos atractiu per a jugadors de totes les edats li han garantit un lloc especial en el cor de tots els jugadors. Rar seria que ningú hagués mai jugat al Pac-Man o alguna de les seves variants. Per tant és fàcil que les guerres de rècords comencessin.

Desde TwinGalaxies, les llistes de rècords oficials parlen per si soles i la competitivitat és enorme, 6 persones empatades en la primera posició!! La xifra màgica: 3,333,360 que correspont a la màxima puntuació obtenible menjant tots i cadascun dels cocos energètics, els fantasmes i els punts extres. Malgrat tot, hi ha un líder: Billy Mitchell campió desde el 3 de Juliol de 1999, qui al acabar de jugar i batre el rècord va afirmar " ja no hauré de tornar a jugar a aquest refomut joc mai més!!". I no és d'extranyar. Si són de sobre coneguts certs patrons que es poden usar per completar pantalles, Mitchell afirmava que no en va usar mai doncs comprenia la forma de fer dels fantasmes i els podia esquivar sempre que volgués.

Corre una llegenda, però, al voltant d'un jove americà de 8 anys, Jeffrey R., a qui el mateix Ronald Reagan va felicitar per escrit al aconseguir el rècord de punts de PacMan: 6,131,940, gairebé el doble del rècord oficial. De totes maneres, i tenit en compte que realitzar aquesta puntuació voldria dir superar la mítica Split-Screen ( pantalla partida), l'error de programació o bug més mític del mon dels videojocs, actualment es considera que mai va existir tal rècord. Tot i aixì, l'actual poseidor del rècord, B. Mitchel, va retar públicament a qui aconseguis superar la pantalla partida amb un premi de 100,000$$

Amb un cálcul aproximat de més de 10 Milions de partides jugades a Pac-Mans a tot el mon, sens dubte Pacman segueix aconseguint rècords!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home